Mini pizzy jsou rychlá večeře kterou si můžete za pár korun připravit. Navíc nepotřebujete ani příbor, stačí i jeden společný talíř takže budete mít méně nádobí na mytí. Chutnají skvěle i studené, proto si je někdy bereme na piknik, k vodě nebo na výlet. Jako děti jsme dostávali rohlík s paštikou, ale když mám v batohu tyto pizzy vždycky se už nemůžu dočkat až zastavíme na svačinku. Už se nám také ale stalo, že jsme si svačinu na celý den snědli už v autě. Když oni jsou tak dobré a jak byly ještě teplé provoněli celé auto, že se nám začaly sbíhat sliny 🙂

Suroviny

Těsto na mini pizzy:

  • 135g hladké mouky
  • 80ml teplé vody
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžíce sušeného droždí
  • 1 lžička soli

 

Na ozdobu:

  • 100g šunky
  • 100g sýra (mozarella, eidam…)
  • 50g mražené kukuřice
  • Kečup nebo sugo

 

Rajčatová omáčka na pizzu:

  • 150g pasírovaných rajčat z konzervy
  • 1-2 lžíce cukru (záleží na kyselosti rajčat)
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Příprava

  1. Teplou vodu (ne vařící) smíchejte se sušeným droždím a nechte 10 minut stát
  2. Přidejte mouku, olej a sůl a vypracujte pružné těsto. Pár minut to trvá, ale můžete si to usnadnit v robotu
  3. Těsto nechte 30 minut zakryté utěrkou vykynout. Pokud ale máte hlad a nechce se vám čekat, pizza bude jen o něco méně nadýchaná (na chuti jí to ale neubere)-
  4. Z vykynutého těsta vyválejte na pomoučněném vále tenký plát
  5. Vykrojte kolečka (velikost mini pizz záleží jen na vás). Dělám asi 10 centimetrů velké, někdy i menší
  6. Kolečka rozložte na pečící papír a zbylá nechte na válu pro další plech
  7.  Vše na rajčatovou omáčku smíchejte.
  8. Potřete omáčkou nebo kečupem. V případě kečupu přidávám trochu sušené bazalky, soli, pepře a cukru. Ale klidně dejte jen kečup. Můžete ohnout okraje anebo pizzy nechat bez okrajů a úplně je zakrýt (tuhle variantu dělám já).
  9. Dále přidejte kolečka šunky nebo ji nakrájejte na kostičky a pizzu jimi posypte.
  10. Na šunku nasypte na jemno strouhaný sýr a kukuřici
  11. Pečte v rozehřáté troubě na 210 stupňů asi tak 10 minut.
  12. Zbytek těsta znovu vyválejte a vykrájejte pizzy. Z odkrojků pak vyválejte poslední pizzu. Postupujte podle předchozího návodu.
  13. Podávejte teplé nebo po vychlazení uložte do lednice.

TIP: Pro pozdější ohřátí v mikrovlnce doporučuji dát k pizze hrnek s vařící vodou a asi 2 minuty zahřívat. Pizza pak nebude suchá