Na dovolené se mi vždycky líbily mini máslíčka která jsme dostávaly k snídani. Když jsem dělala recept na oreo máslo dostala jsem nápad, že bych si tyto malá máslíčka mohla dopřát i doma a ne jen na dovolené. Jsou vyrobené z rozdrcených oreo sušenek a jak jinak než z másla. Nevím jak to jinak popsat: jsou prostě k sežrání.Výhoda je, že malé máslo bude po vytáhnutí z lednice nebo mrazáku hned měkké a připravené k roztírání. Nemusíte tedy čekat až máslo povolí nebo se snažit pečivo natřít ještě tvrdým máslem.
Suroviny
- 100g oreo sušenek
- 100g másla
Pomůcky: forma na led- kostky nebo jiné tvary (používám převážně silikonové formy protože z nich jde máslo lépe vyklepnout. Dále budete potřebovat lžičku nebo sáček, misku a váleček nebo robot/mixér.
Příprava
- Máslo nechte trochu změknout aby se s ním lépe pracovalo.
- Sušenky oddělte a seškrábněte náplň. Můžete jí sníst nebo přidat do misky s máslem.
- Oreo sušenky rozemelte v mixéru nebo rozválejte válečkem.
- Namleté sušenky přidejte k máslu a dobře promíchejte.
- Směs pomocí lžiček nebo sáčku naplňte do formy. Lžící nebo prstem uhlaďte a kvůli vzduchovým bublinám ještě formou několikrát klepněte o linku.
- Formu dejte do lednice, kde necháte máslo několik hodin ztuhnout.
- Když je máslo tvrdé můžete ho vyklopit. Pokud nemáte silikonovou formu můžete okraje másla objet nožem.
- Každé máslíčko můžete zabalit do vystřihlých čtverečků z alobalu nebo je uložit do dózy. Pokud máslíčka skládáte na s sebe proložte je pečícím papírem aby se neslepily.
- Pro uchování v mrazáku rozložte ztuhlá máslíčka na prkénko nebo talíř a dejte ztuhnout do mrazáku. Pak už je jen přendáte do sáčku. Když je zmrazíte odděleně nebudou se k sobě v sáčku lepit.
Použití:
Máslo vyndejte z lednice nebo mrazáku. Během chvilky změkne a půjde krásně rozmazat. Můžete si s ním namazat chleba nebo jiné pečivo, sladké pečivo jako je vánočka nebo loupáky.
Skladování: v lednici nebo mrazáku
Trvanlivost: 1 měsíc, v mrazáku 6 měsíců