Recept na mini lívanečky s mandlovým mlékem, kukuřičnou moukou a práškem z MAQUI berry. Jsou vynikající a navíc i bez lepku a laktózy.
Brownie se musela přijít podívat, jestli tam není něco i pro ni:-).
Budete potřebovat:
- 120g mandlového mléko (můžete i kravské, pokud vám nevadí)
- 90g kukuřičné mouky hladké
- 30g kokosového oleje nebo ghí
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžičky prášku do pečiva
- Špetka mořské soli
- ½ lžičky – 1 lžičky prášku z MAQUI berry od Rainbow planet
Jak si vyrobit mandlové mléko:
Postup
Kokosový olej nebo ghí rozpusťte. Všechny suroviny dejte do misky a dobře promíchejte.
Směs dejte do cukrářského sáčku (silikonový se dá použít i opakovaně) anebo můžete dělat lívanečky pomocí lžičky.
Zahřejte pánev (já používám palačinkovač) a na suchou pánev tvořte malé lívanečky-asi 2 cm průměr. Peču je nasucho, protože se jedná o nepřilnavý povrch. Na oleji jsem je ještě nepekla, když už tak bych použila jen trošku ghíčka.
Po vychladnutí špízy napíchněte na bambusovou špejli. Podávejte s miskou dipu – zakysanou smetanou, kokosovým jogurtem, medem, agáve sirupem, avokádovou nutelou, lískooříškovou pomazánkou…