Vyzkoušejte míchaná vajíčka trochu jinak. Při tvorbě tohoto receptu jsem se inspirovala ve své oblíbené indické kuchyni. V indických jídlech se kurkuma často používá pro své léčivé účinky i kořeněnou chuť. Proto jsem se rozhodla, že jí přidám i do míchaných vajíček. Smetana dělá vajíčka jemnějšími a dodá jim krémovou chuť. Připravují se pomaleji než běžná míchaná vajíčka a právě proto jsou tak chutná.
Suroviny
- 2 vejce
- 60ml smetany ke šlehání
- 1 lžička másla
- 2 špetky soli
- 1/4 lžičky mleté kurkumy (raději méně než více)
- Špetka mletého černého pepře (posiluje účinky kurkumy)
Na ozdobu: jarní cibulka nebo pažitka
Příprava
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžičku másla. Sporák zapněte na nejnižší teplotu aby se vajíčka nedělala moc rychle
- Vejce smíchejte metličkou se smetanou pokojové teploty, kurkumou, pepřem a solí. Nepřešlehejte jen trochu promíchejte (ať se nevytvoří pěna)
- Rozmíchaná vajíčka vlijte na pánev
- Oproti klasickým vajíčkům nemíchejte pořád. Stačí jen občas. Vytvoří větší kusy a budou jemnější než ty klasické
- Přendejte na talíř a podávejte s oblíbeným pečivem. Můžete ozdobit jarní cibulkou nebo pažitkou