Jelikož se mi toho ve spíži nahromadilo nějak více, řekla jsem si, že ty zásoby musím nějak spotřebovat. Místo nakupování se tedy snažím co nejčastěji vařit pouze z toho, co tam najdu. Je to tedy jedna velká improvizace…ale znáte to, tak často vznikají ty nejlepší recepty
Suroviny
- 200g rýže (měřeno v suchém stavu)
- 1 plechovka červených fazolí
- 330g pasírovaných rajčat
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 2 lžičky cukru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička Chipotle od Chilli doktora
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- Trochu Jalapeno granulí, také od Chilli doctora:-)
- Špetka sušeného česneku
Poznámka: Jelikož jsem vařila ze zásob, neměla jsem vše, co bych chtěla. Příště bych přidala ještě ½ sáčku mražené kukuřice a bylo by to perfektní!
Cibuli nakrájejte na měsíčky a osmažte na oleji. Přidejte pasírovaná rajčata, sušený česnek, cukr, kmín, pepř, sůl i chilli. Krátce povařte.
Fazole dejte do síta a propláchněte.
Do mísy dejte uvařenou rýži, rajčatovou omáčku, fazole a dobře promíchejte.
Směs upěchujte do zapékací mísy. Do rýže pak udělejte 2 důlky a do každého vklepněte vajíčko.
Pečte na 200 stupňů 15 minut.
Cena: Vyšlo mě to na 73 korun. Původně jsem myslela, že to budou 2 porce ale ve finále z toho byly 4.