Další vynikající nanuky vyrobené pouze z ovoce. Tentokrát z melounu, jahod a citrónu. Nanuky už nekupujeme hodně dlouho. Zkrátka mi ty domácí chutnají více než ty kupované😊. Příprava nanuků vám zaberte maximálně 5 minut a zbytek už za vás udělá mrazák.

V létě beru mrazák zásobený nanuky jako nutnost. Když jsou vedra krásně vás to ochladí a když máte chuť na sladké, je to taky ideální. Proto mám doma asi 20 různých tvořítek na nanuky. Můžu tak vyrobit více než 80 nanuků najednou. Další řešení je koupit si dřívka na nanuky. Stačí zmrzlé nanuky vyndat a máte formu volnou na další nanuky.

Nanuky a ledová tříšť z melounu

 

Na stránkách najdete další recepty na ovocné nanuky, ale i zmrzliny nebo zmrzlinové dorty a pralinky. Stačí mrknout do kategorie Zmrzliny a nanuky😊.

 

Suroviny:

  • 80g červeného melounu
  • 70g jahod
  • 15g čekankového sirupu
  • Šťáva z citrónu

 

Nanuky jsou: veganské, bez lepku, bez rafinovaného cukru, bez laktózy

 

Postup:

Meloun použijte ideální bezsemenný je to lepší. Pokud máte ten se semínky, můžete semínka vyndat teď anebo se jich zbavit přecezením rozmixovaného melounu.

Důležité je použít chutný sladký meloun. Když vám meloun nebude chutnat, nebudou vám chutnat ani nanuky. Mražením chuť bohužel nevylepšíte.

Meloun nakrájejte na kostky a dejte do mixéru. Přidejte čekankový sirup jahody a rozmixujte. Ochutnejte a pokud je šťáva bez chuti, přidejte citrónovou šťávu. Citrón chutě vytáhne a nanuk bude chutnější. Přidávám ho i do ovocných omáček.

Šťávu přeceďte přes síto, zbavíte se tak větších kousků. Přelijte do tvořítek na nanuky a dejte do mrazáku.

Nechte min. 6 hodin v mrazáku.

Pro vyndání dejte nanuk na 15-20 sekund pod teplou vodu a vytáhněte.