Máte doma zbytek melounu a nevíte, co s ním? Nebo jste koupili moc velký meloun a nesníte ho? Udělejte si melounový džus. Dá se připravit i bez odšťavňovače.

Melounový džus je skoro bez cukru, meloun obsahuje hlavně vodu. Uhasí žízeň, osvěží vás a zažene chuť na sladké. Nejlépe chutná čerstvě připravený, z dobře vychlazeného melounu.

Melounové nanuky a ledová tříšť. Další dobroty, které si z melounu můžete udělat. 

 

Suroviny:

  • Červený meloun – ideálně bezsemenný

 

Důležité je, aby byl melou čerstvý a sladký. Když vám meloun nebude chutnat, nebude dobrý ani džus.

 

Postup:

Meloun nakrájejte na kostky. Pokud jsou v něm nějaká černá semínka, vyndejte je. Ta bílá nevadí. S klasickým je hodně práce, proto je lepší koupit bezsemenný.

Meloun dejte do mixéru a rozmixujte.

Šťávu přepasírujte, aby vám zůstala pouze šťáva.

 

 

Poznámka: K mixování můžete použít i tyčový mixér.

Skladování a trvanlivost: Džus si klidně dejte vychladit do lednice. Dlouho ho v ní ale nenechávejte. Nejlepší je vždycky čerstvý.