Meduňkový sirup je skvělý na přípravu limonád a jiných nápojů. Když si ho přidáte do čaje nebo vody, pomůže vám také s uklidněním a nespavostí.

Tento recept je z meduňky nasušené. Měla jsem ještě nasušeno z minulé sklizně, tak jsem sirup připravila z ní.

 

Suroviny

  • 50 g sušené meduňky
  • 1 litr převařené studené vody
  • 15 g kyseliny citrónové
  • 1 citrón i s kůrou – kolečka (100 gramů)
  • 400 g cukru

 

Citrón omyjte a oloupejte. Nechtěla jsem, aby byla šťáva hořká, proto jsem citrón oloupala a nechala pouze vnitřní dužinu.

Meduňku, převařenou vodu, kyselinu citrónovou a kolečka citrónu dejte smíchejte a dejte na 24-48 hodin do lednice.

Poté vymačkejte šťávu.

Získanou šťávu přelijte do hrnce, přidejte cukru a zahřejte do rozpuštění cukru (stačí na 85 stupňů).

Odstavte a přelijte do čisté lahve