Lahodné ořechové mléko z vlašských ořechů a medu. Vlašáky si s medem perfektně rozumí, navíc vás ušetří rafinovaného cukru, protože mléko zároveň i osladí. Je to rostlinné mléko, takže neobsahuje laktózu a neobsahuje ani lepek. Mléko používám na pečení, zalití musli nebo při přípravě různých smoothie nebo smoothie bowl. Když použijete vlastní nebo si ořechy nasbíráte v okolí bude toto vynikající mléko jen za cenu medu, tedy za hubičku😊

SurovinY

  • 750ml vody
  • 100g vlašských ořechů
  • 2-4 lžíce medu (nebo podle chuti)
  • Voda na namočení ořechů

*budete potřebovat nemleté ořechy pouze zbavené skořápky

 

Příprava

  1. Vlašské ořechy zalijte vodou a dejte na min. 8 hodin do lednice.
  2. Druhý den vodu z ořechů slijte a ořechy krátce propláchněte.
  3. Ořechy rozmixujte s vodou a medem. Trvá to 1-2 minut a mléko je hotové.
  4. Mléko přeceďte přes síto nebo sáček na ořechy. Vymačkejte z nich co nejvíce mléka.
  5. Podle chuti přidejte medu kolik chcete

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3-4 dny