Lahodné ořechové mléko z vlašských ořechů a medu. Vlašáky si s medem perfektně rozumí, navíc vás ušetří rafinovaného cukru, protože mléko zároveň i osladí. Je to rostlinné mléko, takže neobsahuje laktózu a neobsahuje ani lepek. Mléko používám na pečení, zalití musli nebo při přípravě různých smoothie nebo smoothie bowl. Když použijete vlastní nebo si ořechy nasbíráte v okolí bude toto vynikající mléko jen za cenu medu, tedy za hubičku😊
SurovinY
- 750ml vody
- 100g vlašských ořechů
- 2-4 lžíce medu (nebo podle chuti)
- Voda na namočení ořechů
*budete potřebovat nemleté ořechy pouze zbavené skořápky
Příprava
- Vlašské ořechy zalijte vodou a dejte na min. 8 hodin do lednice.
- Druhý den vodu z ořechů slijte a ořechy krátce propláchněte.
- Ořechy rozmixujte s vodou a medem. Trvá to 1-2 minut a mléko je hotové.
- Mléko přeceďte přes síto nebo sáček na ořechy. Vymačkejte z nich co nejvíce mléka.
- Podle chuti přidejte medu kolik chcete
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3-4 dny