Minulý měsíc se nám s Jardou konečně po letech povedlo dosáhnout snídaně u McDonald. Byl to dlouhodobě nesplnitelný cíl, protože jsme na Černém mostě nikdy nebyly tak brzy anebo jsme ji o pár minut prošvihly. Když jsme konečně byly ve správný čaj na správném místě došly jsme si s Jardou na snídani, o kterém jsme tolikrát mluvili. Musím říct, že snídaně mají opravdu luxusní. Moc jsme si pochutnali. Vlastně mi snídaně přijdou lepší než zbytek nabídky.

Dali jsme si od každého něco, a tak jsme se dost najedli (nebo spíš přejedli). Zároveň to ale byla výzkumná mise, kdy jsem si zapisovala poznámky a přemýšlela nad tím, jak si vše zopakovat i doma. Opravdu nemám chuť jezdit o víkendu na snídani na Černý most a už vůbec ne platit tolik peněz. Brzy tak na těchto stránkách najdete několik snídaňových receptů, které se mi doufám povedlo udělat co nejpodobnější originálu.

Tentokrát to bude McMuffin s vajíčkem. Sendvič z anglické housky: to je houska placatá z obou stran, čedar, vysoké volské oko a rukola. Je to výborný snídaně a díky bohu i docela rychlá. Hodí se tak i na všední dny kdy se spěchá do práce.

Plněné snídaňové bagely si uděláme příště

Tady je receptík:

 

Suroviny:

  • Anglická housky (kupuji v Tescu nebo Bille)
  • Plátek čedaru- taveného
  • Vajíčka
  • Sůl, pepř
  • Rukola

 

Postup:

Začněte volským okem. Dělám ho ale trochu jinak. Když se vajíčko vylije na pánev, rozlije se do stran a je pak mnohem větší než houska. Proto používám formičku na vajíčka. Dá se koupit kovová nebo silikonová. Jen jí podržíte na pánvi a do ní vylijete vajíčko. Až se vajíčko upeče, sundáte a volské oko zůstane pěkně vysoké. Ideálně by mělo být velké jako houska.

Další možnost je udělat vajíčko v troubě. Dříve jsem ho dělala v silikonové formě. Měla jsem silikonové formy ve tvaru hvězdiček nebo koleček. Stačilo do nich nalít vajíčko, zapnout na 175 stupňů a počkat, až se upeče. Výhoda je, že uděláte více volských ok najednou.

Housky rozřízněte a opečte na suché pánvi, ať trochu zezlátnou.

Do housky dejte rukolu, na to vajíčko a pak tavený plátkový sýr. Výborný je žlutý sýr – čedar. Nezapomeňte vajíčko osolit a opepřit.

Zakryjte houskou a jídlo je hotové.