Minulý měsíc se nám s Jardou konečně po letech povedlo dosáhnout snídaně u McDonald. Byl to dlouhodobě nesplnitelný cíl, protože jsme na Černém mostě nikdy nebyly tak brzy anebo jsme ji o pár minut prošvihly. Když jsme konečně byly ve správný čaj na správném místě došly jsme si s Jardou na snídani, o kterém jsme tolikrát mluvili. Musím říct, že snídaně mají opravdu luxusní. Moc jsme si pochutnali. Vlastně mi snídaně přijdou lepší než zbytek nabídky.
Dali jsme si od každého něco, a tak jsme se dost najedli (nebo spíš přejedli). Zároveň to ale byla výzkumná mise, kdy jsem si zapisovala poznámky a přemýšlela nad tím, jak si vše zopakovat i doma. Opravdu nemám chuť jezdit o víkendu na snídani na Černý most a už vůbec ne platit tolik peněz. Brzy tak na těchto stránkách najdete několik snídaňových receptů, které se mi doufám povedlo udělat co nejpodobnější originálu.
Tentokrát to bude McMuffin s vajíčkem. Sendvič z anglické housky: to je houska placatá z obou stran, čedar, vysoké volské oko a rukola. Je to výborný snídaně a díky bohu i docela rychlá. Hodí se tak i na všední dny kdy se spěchá do práce.
Plněné snídaňové bagely si uděláme příště
Tady je receptík:
Suroviny:
- Anglická housky (kupuji v Tescu nebo Bille)
- Plátek čedaru- taveného
- Vajíčka
- Sůl, pepř
- Rukola
Postup:
Začněte volským okem. Dělám ho ale trochu jinak. Když se vajíčko vylije na pánev, rozlije se do stran a je pak mnohem větší než houska. Proto používám formičku na vajíčka. Dá se koupit kovová nebo silikonová. Jen jí podržíte na pánvi a do ní vylijete vajíčko. Až se vajíčko upeče, sundáte a volské oko zůstane pěkně vysoké. Ideálně by mělo být velké jako houska.
Další možnost je udělat vajíčko v troubě. Dříve jsem ho dělala v silikonové formě. Měla jsem silikonové formy ve tvaru hvězdiček nebo koleček. Stačilo do nich nalít vajíčko, zapnout na 175 stupňů a počkat, až se upeče. Výhoda je, že uděláte více volských ok najednou.
Housky rozřízněte a opečte na suché pánvi, ať trochu zezlátnou.
Do housky dejte rukolu, na to vajíčko a pak tavený plátkový sýr. Výborný je žlutý sýr – čedar. Nezapomeňte vajíčko osolit a opepřit.
Zakryjte houskou a jídlo je hotové.