Hrnek kávy byl pro mě vždy takový rituál, bez kterého jsem si ráno nedokázala představit. Zkoušela jsem místo ní černý čaj, maté i jiné nápoje, ale neprošli. Matcha zatím prošla jako jediná. Ted to střídám podle chuti.
Tenhle lahodný nápoj jsem si zamilovala. Je vynikající a navíc se po vypití cítíte skvěle. Není divu, matcha má na lidský organismus mnoho skvělých účinků (viz následující seznam):
Výhody Matcha čaje
Dodá vám energii až na 6 hodin (to je více než u kávy)
Má vysoký obsah antioxidantů
Zvyšuje soustředění
Zlepšuje pamět
Obsahuje řadu prospěšných látek, vitaminy, minerály…
Matcha latte se dá připravit hned několika způsoby a stejně jako u latte z kávy je ho na výběr mnoho druhů. Dneska se podíváme na přípravu toho nápoje pomocí mixeru.
Na 1 latte:
- 250ml mléka
- 1 sáček Matcha tea (pravé japonské matcha tea)
- Cukr nebo jiné sladidlo podle chuti
Postup
Mléko zahřejte na 60-70 stupňů. Přidejte cukr, matcha tea a rozmixujte. Při mixování se vše nejen dobře promíchá, ale také se vytvoří pěna, která by na latte neměla chybět😊.
Nalijte do hrnku a podávejte.
Tipy:
Existují různé druhy Matcha tea, některé mají jemnější chuť, jiné výraznější. Pro jemnější chuť volím Matcha tea HARMONY a pro výraznější pak IMPERIAL nebo PREMIUM.
Čím osladit? Třtinovým cukrem, erythritolem, čekankovým sirupem, medem, agáve sirupem…
Nesmíte laktózu? Použijte mléko bez laktózy anebo mléko rostlinné.
Pro veganské latte sáhněte po mléku rostlinném. Skvělé je mandlové, sójové nebo ovesné, ale můžete experimentovat a zkusit i méně známe druhy.