Chcete vyzkoušet něco nového?
Připravte se mangové palačinky s matchou. Já sem dělala hned 2 várky po sobě, protože ta první zmizela záhadně rychle…ehm zahádně…zkrátka jsem jí snědla noo:-D.
Jen se na ně podívejte, tomu nejde odolat…
Na tomto receptu se mi líbí, že se palačinky dělají bez kapky tuku a těsto není mastné. Nemám ráda, když je něco nasáklé olejem. Oproti klasickým palačinkám je těsto takové jemnější, vláčnější…právě takové palačinky dělají v Hong kongu. Vypadaly nádherně, tak jsem je musela vyzkoušet.
Výsledek stojí za to, jsou vynikající!
Těsto:
- 240ml mléka
- 70g hladké mouky
- 30g tapioka škrobu (nebo kukuřičného)
- 25g moučkového cukru
- 3 vejce vel. M
- 2 lžičky rozpuštěného másla
- 1-2 sáčky Matcha tea HARMONY (pravý japonský originál)
Množství: 10-12 palačinek
Náplň:
- 300ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 mango
VIDEORECEPT
Postup
Mléko, mouku, škrob, cukr, vajíčko a rozpuštěné máslo dejte do mísy a promíchejte.
Matchu rozmíchejte v cca 2 lžičkách vody a přidejte. Poté rozmixujte. Já jsem použila 2 sáčky Matcha tea HARMONY, ale můžete použít i jen jeden.
Poznámka: Zkoušela jsem to i bez mixéru, ale v těstu byly stále hrudky (to bude tím škrobem). Těsto musí být dokonale hladké.
Náplň:
Vychlazenou smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha. Přidejte lžíci moučkového cukru a promíchejte.
V druhé várce jsem místo moučkového cukru použila na prášek rozmixovaný vanilkový cukr a také to bylo vynikající. Anebo přidejte pár kapek vanilkového extraktu do ušlehané šlehačky.
Mango oloupejte a nakrájejte na kousky – bude potřebovat 10-12 kousků.
Na 1 palačinky je třeba 45 gramů těsta. Já jsem k tomu použila hrnkovou odměrku. Pánev zahřejte na střední stupeň (na sklokeramice jsem dala 6 z 9). Použijte pánev s nepřilnavým povrchem. Poprvé potřete troškou másla, pak už nechte nasucho.
Nalijte těsto do pánve a rozlijte do stran. Palačinka by měla mít velikost kolem 15 centimetrů, což odpovídá menší pánvi.
Pečte jí jen z jedné strany, je to otázka chvilky – hned, jak se zpevní povrch, vyndejte.
Plnění
Palačinku dejte na talíř, hladkou stranou směrem dolů (tou, která se nepekla na pánvi). Doprostřed dejte šlehačku – asi 2 lžíce a na to kousek manga. Přehněte boční strany, pak ty zbylé a vytvořte tvar naducaného polštářku (přesně je to vidět ve videu).
Posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Obměny:
Místo manga použijte borůvky, jahody nebo kiwi.