Připravte si osvěžující nadýchaný dezert z manga, smetany a pomerančové šťávy. Je velice jemný a smetanový. Pomerančová šťáva i mango dezert odlehčí a navíc mu dodají svěží ovocnou chuť. Mangová pěna nádherně vypadá a chuť vás také určitě mile překvapí.

Suroviny

  • 120ml smetany ke šlehání
  • 100g čerstvého manga
  • 90ml pomerančové šťávy nebo 100% džusu
  • 3 lžíce třtinového cukru nebo podle chuti
  • 1 lžička vepřové želatiny v prášku

Na ozdobu můžete použít čerstvé lístky máty peprné

 

Příprava

  1. Mango a pomerančový džus rozmixujte na pyré.
  2. Mangové pyré posypte želatinou a nechte 10 minut stát.
  3. Dejte na plotnu a zahřívejte jen dokud se želatina nerozpustí (stále míchejte). Není třeba aby mangová směs začala bublat.
  4. Sundejte ze sporáku a nechte asi 10 minut vychladnout. Horká směs by nám rozpustila šlehačku
  5. Vychlazenou smetanu vyšlehejte dotuha
  6. Šlehačku i mangovou směs opatrně smíchejte. Aby šlehačka zbytečně nespadla promíchejte směs pomalu, lehce a jen co je nutné.
  7. Sáčkem nebo lžící plňte do skleniček.
  8. Nechte v lednici 2-3 hodiny ztuhnout
  9. Podávejte vychlazené, Mangovou pěnu můžete ozdobit například lístky máty, praženým strouhaným kokosem, kousky manga, mangovým pyré, pistáciemi..

 

TIP: pro pikantnější chuť přidejte k mangu špetku kardamomu

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny