Tyhle rohlíčky se úplně rozsýpají na jazyku!

 

Suroviny:

  • 140 g hladké mouky
  • 140 g změklého másla
  • 60 g mletých mandlí
  • 60 g moučkového cukru
  • ½ lžičky kulinární matchy (2 gramy)

 

Na obalení:

  • Vanilkový cukr

 

Množství: 2 plechy

Postup

Mouku, změklé máslo a mandle dejte do mísy. Přidejte prosátý cukr a matchu (tu také prosijte).

Vypracujte těsto a dejte ho přes noc do lednice.

Po vyndání z lednice pracujte rychle, pokud těsto hodně povolí, budou rohlíčky placaté (nebudou držet tvar).

Utrhněte si kousek těsta, vyválejte kuličku a z ní hada asi 5 cm dlouhého. Zahněte do tvaru písmene C a dejte na plech.

Pečte na 175 stupňů asi 15 minut. Rohlíčky lehce ztmavnou na okrajích.

Během pečení dejte zbytek těsta do lednice.

 

Tip:

Zapomněli jste těsto vyndané a je dost povolené? Vyválejte rohlíčky, dejte je na pečící papír a pak přeneste do lednice. Nechte je tam 10-15 minut ztuhnout a pak teprve dejte do trouby.

 

Po upečení rohlíčky pocukrujte vanilkovým cukrem. Já jsem použila doma vyrobený vanilkový cukr a na chuti je to hodně znát. Stačí rozmixovat na prášek 1 vanilkový lusk a 250 gramů cukru.