Tyhle rohlíčky se úplně rozsýpají na jazyku!
Suroviny:
- 140 g hladké mouky
- 140 g změklého másla
- 60 g mletých mandlí
- 60 g moučkového cukru
- ½ lžičky kulinární matchy (2 gramy)
Na obalení:
- Vanilkový cukr
Množství: 2 plechy
Postup
Mouku, změklé máslo a mandle dejte do mísy. Přidejte prosátý cukr a matchu (tu také prosijte).
Vypracujte těsto a dejte ho přes noc do lednice.
Po vyndání z lednice pracujte rychle, pokud těsto hodně povolí, budou rohlíčky placaté (nebudou držet tvar).
Utrhněte si kousek těsta, vyválejte kuličku a z ní hada asi 5 cm dlouhého. Zahněte do tvaru písmene C a dejte na plech.
Pečte na 175 stupňů asi 15 minut. Rohlíčky lehce ztmavnou na okrajích.
Během pečení dejte zbytek těsta do lednice.
Tip:
Zapomněli jste těsto vyndané a je dost povolené? Vyválejte rohlíčky, dejte je na pečící papír a pak přeneste do lednice. Nechte je tam 10-15 minut ztuhnout a pak teprve dejte do trouby.
Po upečení rohlíčky pocukrujte vanilkovým cukrem. Já jsem použila doma vyrobený vanilkový cukr a na chuti je to hodně znát. Stačí rozmixovat na prášek 1 vanilkový lusk a 250 gramů cukru.