Po druhé v životě jsem si koupila papáju a přemýšlela, co z ní udělám. Půlku jsem si vychutnala jen tak a z druhé jsem chtěla vyzkoušet nějaký nový recept. Nakonec jsem se rozhodla pro limonádu, protože bylo venku děsné horko.
Příště bych chtěla vyzkoušet nějaké slané jídlo, papája se totiž dá použít i do různých omáček s masem apod. (což zní hodně zajímavě😊).
Suroviny:
- 200g papáji
- 25g třtinového cukru nebo medu
- 500ml vody
- Led
Papáju oloupejte, zbavte semínek a dejte do mixéru. Přidejte cukru nebo jiné sladidlo a vodu. Rozmixujte.
Nalijte do sklenice s ledem a podávejte.
Limonáda si ještě můžete dochutit šťávou z limety nebo citrónu.
Jak to chutná?
Hodně záleží na zralosti papáji. Správně by neměla být zelená, ale nažloutlá a na pohmat měkčí. Zralá papája je sladší a tím pádem bude lepší i limonáda.
Limonádu lze ještě podle chuti doladit citronem, cukrem či jiným ovocem jako je například banán.
Zajímavost:
Na stromech papája dozrává do velikosti až 9 kilo, u nás bohužel koupíte plody o váze asi tak kilo.