Cukr moučka s nádherně vonící levandulí. Levanduli pěstuji na zahradě a za oknem na balkoně a miluju když jí můžu použít do svých receptů. Dodá jim to novou chuť a také výhody které levandule přináší. Má uklidňující účinky a po vypití nebo snědení levandulových věcí se budete cítit ve větším klidu a pohodě. Skvěle chutná v sušenkách, dortech i zákuscích. Levandulový moučkový cukr můžete přimíchat do krémů nebo polev. Nejlépe chutná v kombinaci s vanilkou, borůvkou nebo citrónem.

Suroviny

  • 1 Kg bílého cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu- proti tvrdnutí a hrudkování cukru
  • 4 lžičky sušeného květu levandule

Příprava

  1. Cukr a sušenou levanduli smíchejte
  2. Nechte v uzavřené dóze týden stát. Občas protřepejte aby aroma levandule rozptýlilo do celého cukru
  3. Levandulový cukr nasypte do mixéru a přidejte i škrob.
  4. Mixujte dokud z cukru nebude prášek
  5. Hotový cukr moučku přesijte přes jemné síto a zbavte se větších kousků levandule. Pokdu vám kousky levandule nevadí můžete krok přeskočit
  6. Přesypte do uzavřené nádoby

 

Použití: cukr podle chuti nebo množství v receptu přidejte do těsta, polevy, náplně, kávy nebo čaje.

 

Trvanlivost: několik let. Časem může zeslábnout levandulová vůně. Stačí jí znovu do cukru nasypat a za týden prosít přes síto