Připravte si osvěžující ledovou tříšť z jahod a jogurtu. Ledové tříšťe v obchodech jsou pouze sirupy plné barviv a cukr smíchané s nadrceným ledem. V této tříšti je namísto ledu použité ovoce které dodají tříšti i krásnou červenou barvu. Když si do mrazáku dáte zmrznout větší množství jahod můžete si ledovou tříšť udělat kdykoliv budete chtít. Ten rozdíl mezi kupovanou a domácí je nepopsatelný, protože ovoce ve srovnání se sladkou obarvenou vodou vyhrává na plné čáře.
SUROVINY:
- 200g mražených jahod (bez stopky)
- 60ml vody
- 25-50g cukr (nebo podle chuti)
- Šťáva ze 2 citronů
- 50g bílého jogurtu
Příprava
- Jahody zbavte stopky, omyjte a dejte do mrazáku. Takto můžete mít připravené větší množství jahod a nebudete pokaždé muset čekat až zmrznou.
- Vše rozmixujte do hladké konzistence. Ihned podávejte nebo pokud je tříšť moc tekutá dejte jí třeba v nějaké dózičce na hodinu zpátky do mrazáku.
- Podávejte ozdobené brček a můžete přidat i čerstvé ovoce.
TIP: pokud máte slabý mixér můžete nechat jahody chvilku povolit. Po rozmixování vylijte směs do dózy a dejte na několik hodin do lednice. Až bude dostatečně zmrzlá promíchejte jí a můžete nalévat. Když na ni zapomenete a zmrzne úplně stačí ji na lince nechat povolit než se zmrzliny stane znovu ledová tříšť.