Připravte si osvěžující ledovou tříšť z jahod a jogurtu. Ledové tříšťe v obchodech jsou pouze sirupy plné barviv a cukr smíchané s nadrceným ledem. V této tříšti je namísto ledu použité ovoce které dodají tříšti i krásnou červenou barvu. Když si do mrazáku dáte zmrznout větší množství jahod můžete si ledovou tříšť udělat kdykoliv budete chtít. Ten rozdíl mezi kupovanou a domácí je nepopsatelný, protože ovoce ve srovnání se sladkou obarvenou vodou vyhrává na plné čáře.

 

SUROVINY:

  • 200g mražených jahod (bez stopky)
  • 60ml vody
  • 25-50g cukr (nebo podle chuti)
  • Šťáva ze 2 citronů
  • 50g bílého jogurtu

Příprava

  1. Jahody zbavte stopky, omyjte a dejte do mrazáku. Takto můžete mít připravené větší množství jahod a nebudete pokaždé muset čekat až zmrznou.
  2. Vše rozmixujte do hladké konzistence. Ihned podávejte nebo pokud je tříšť moc tekutá dejte jí třeba v nějaké dózičce na hodinu zpátky do mrazáku.
  3. Podávejte ozdobené brček a můžete přidat i čerstvé ovoce.

 

TIP: pokud máte slabý mixér můžete nechat jahody chvilku povolit. Po rozmixování vylijte směs do dózy a dejte na několik hodin do lednice. Až bude dostatečně zmrzlá promíchejte jí a můžete nalévat. Když na ni zapomenete a zmrzne úplně stačí ji na lince nechat povolit než se zmrzliny stane znovu ledová tříšť.