Máte doma kuskus, ale úplně nevíte, co s ním? Udělejte si vynikající kaši. Je to jednoduchý recept. Kaši si pak můžete upravit na tisíc způsobů – přidat ovoce, kakao, ořechová másla, oříšky… to už všechno záleží jen na vás.

 

Suroviny

  • 200ml mléka
  • 60g kuskusu (v suchém stavu)
  • Med
  • Mandle, ovoce

Nesmíte mléko? Použijte mléko rostlinné – mandlové, sójové… 

Když použijete mléko rostlinné a kaši osladíte čekankovým sirupem, třtinovým cukrem či jiným sladidlem namísto medu, bude kaše veganská. 

 

Postup

Mléko přiveďte k varu. Přidejte kuskus, promíchejte a odstavte z plotny. Zakryjte pokličkou a nechte 5 minut odstát.

Promíchejte.

 

Do kaše jsem ještě přidala ovesnou vlákninu – CardioWell a promíchala. Tato vláknina je zcela bez chuti, takže o ní v jídle vůbec nebudete vědět:-).

Tento recept vznikl v rámci výzvy Vařím ze zásob, kdy se snažím spotřebovat suroviny, které se mi nahromadily. Snažím se nic nekupovat a vařit jen z vlastních zásob.

 

Nápady na podávání:

  • Kaši polijte arašídovým máslem a ozdobte kolečky banánu. Do kaše také můžete vmíchat kakao.
  • Ozdobte malinami a posypte nastrouhanou bílou čokoládou