Máte doma kuskus, ale úplně nevíte, co s ním? Udělejte si vynikající kaši. Je to jednoduchý recept. Kaši si pak můžete upravit na tisíc způsobů – přidat ovoce, kakao, ořechová másla, oříšky… to už všechno záleží jen na vás.
Suroviny
- 200ml mléka
- 60g kuskusu (v suchém stavu)
- Med
- Mandle, ovoce
Nesmíte mléko? Použijte mléko rostlinné – mandlové, sójové…
Když použijete mléko rostlinné a kaši osladíte čekankovým sirupem, třtinovým cukrem či jiným sladidlem namísto medu, bude kaše veganská.
Postup
Mléko přiveďte k varu. Přidejte kuskus, promíchejte a odstavte z plotny. Zakryjte pokličkou a nechte 5 minut odstát.
Promíchejte.
Do kaše jsem ještě přidala ovesnou vlákninu – CardioWell a promíchala. Tato vláknina je zcela bez chuti, takže o ní v jídle vůbec nebudete vědět:-).
Tento recept vznikl v rámci výzvy Vařím ze zásob, kdy se snažím spotřebovat suroviny, které se mi nahromadily. Snažím se nic nekupovat a vařit jen z vlastních zásob.
Nápady na podávání:
- Kaši polijte arašídovým máslem a ozdobte kolečky banánu. Do kaše také můžete vmíchat kakao.
- Ozdobte malinami a posypte nastrouhanou bílou čokoládou