Mexickou kuchyni mám moc ráda. Dneska jsem se pustila do přípravy kuřecích quesadill. Quesadilly jsou plněné tortily. Mohou být plněné zeleninou, masovou směsí ale také na sladko. Já jsem zvolila kuřecí maso s mexickým kořením, kukuřicí a čedarem. Je to rychlý recept a během chvilky hotový. Tedy pokud se rozhodnete vyrábět domácí tortily budete muset něco navíc připočítat, ale protože jsou také rychlé nebude to moc. Po upečení se plněné tortily nakrájí na trojúhelníčky jako pizza a můžete se pustit do jídla.

Suroviny

  • 500g kuřecí prsa
  • 450g mražené kukuřice
  • 400g čedaru
  • 10ks tortil o průměru 22cm
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky koření na quesadilly*

*8 plátků taveného čedaru navíc pro ještě více sýrové chuti (volitelně)

*kupuji při Mexickém týdnu v Lidlu

Příprava

  1. Nejdříve maso namarinujte: olivový olej smíchejte s kořením na quesadilly. Maso nakrájejte na malé kostičky nebo nudličky a důkladně promíchejte s marinádou. Ideální je nechat maso alespoň 30 minut odstát , ale pokud spěcháte rovnou přejděte k smažení masa.
  2. Maso na suché pánvi opečte. Možná bude místy vypadat připáleně, ale to je jen opečené koření.
  3. Nyní si připravte 5 tortil. Opečené maso rozdělte mezi tortily, posypte kukuřicí a také nastrouhaným sýrem. Já ještě přidávám plátkový tavený čedar který dodá tortilám moc dobrou chuť, ale to je jen volitelný krok.
  4. Připravené tortily přikryjte zbytkem tortil.
  5. Na nasucho rozpálené pánvi quesadilly opečte (po jedné). Dozlatova a z obou stran.
  6. Opečené tortily nařežte na trojúhelníčky jako pizzu a ještě horké podávejte (studené jsou ale také vynikající)