Před měsícem mi z Pepis shopu přišly bambusové plátky. Napadlo mě, že je konečně použiju a udělám z nich čínu. Při vaření asijské kuchyně hodně improvizuji. Není nutné se držet přesně nějakého receptu. Samozřejmě pokud asijskou kuchyni moc neznáte, je lepší se receptu držet.

Připravila jsem kuřecí prsa se žampiony a bambusem. Kdysi jsem si to dala v jedné restauraci a moc mi to chutnalo. Bambus není chuťově moc výrazný, ale v jídle mě baví😊.

Hledáte rychlou večeři? Připravte tento recept, je to rychlovka.

 

Suroviny:

  • 500g kuřecí prsa
  • 250g žampionů
  • 250m vody nebo zeleninového vývaru
  • 140g bambusových plátků v konzervě (bez nálevu)
  • 30-40g krupicového cukru
  • 30g sójové omáčky
  • 15g kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a ¼ lžičky soli
  • ¼-1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru
  • Špetka mletého chilli

 

Bambus

Bambus jsem objevila na www.pepis.shop

 

Postup:

Kuřecí maso nakrájejte na nudličky.

Ve woku rozpalte lžíci nebo dvě oleje a přidejte maso. Opékejte 2-3 minut, až bude maso skoro hotové.

Přidejte žampiony nakrájené na kousky nebo silnější plátky. Míchejte další 3 minuty. Dále přidejte nadrobno nakrájený česnek, minutu povařte.

Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, přidejte sójovou omáčku, cukr, sušený zázvor a přiveďte k varu.

Kukuřičný škrob rozmíchejte ve 2 lžících studené vody a přidejte za stálého míchání do omáčky.

Jako poslední přidejte sůl. Když ji přidáte brzy, pustí houby hodně šťávy a moc vám jich v omáčce nezbyde.

Ochutnejte a podle chuti ještě doupravte – můžete přidat chilli, cukr, sůl, pepř, rýžový ocet…

 

Podávejte s vaječnými nebo rýžovými nudlemi či rýží.