Máte rádi kuře, ale už vás nenapadá, jak ho připravit jinak? Vyzkoušejte kuře na citronech. My jsme si to doma zamilovali. Dělala jsem to hned několikrát po sobě. Je to takové svěží, lehké, plné chuti. Příprava je přitom velice jednoduchá, což je příjemný bonus😊

 

Budete potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa
  • Šťáva ze 2 citronů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička sušené bazalky
  • ½ lžičky himalájské soli
  • Volitelné: ½ lžičky Green Jalapeňo prášek od Chilli doctor
  • Pár strouhnutí citrónové kůry (ideálně chemicky neošetřeného)

 

Kuřecí prsa očistěte a pak je podélně rozřízněte na půl.

Do misky vymačkejte šťávu z citrónu- já mám používám lis na citrusy od firmy Čisté dřevo. Přidejte olivový olej, sůl, pepř, bazalku, chilli a pár strouhnutí citronové kůry (na jemném struhadle). Promíchejte a smíchejte s masem.

Takto připravené maso nechte v lednici marinovat minimálně 30 minut, ideálně však pár hodin.

Pak už jen maso opečte na pánvi.

Na přílohu si omyjte brambory (neloupejte) a nakrájejte na čtvrtky nebo něco podobného. Smíchejte s troškou oleje a solí a dejte péct na 200 stupňů do trouby. Pečte, dokud nebudou pěkně opečené. Kdyby to moc nešlo, zapněte větráček.

Na talíř nandejte upečené maso, brambory, polníček a čtvrtky citrónu. Zjistila jsme, že když brambory ještě pokapete citrónem a stejně tak i polníček, je to ještě lepší. Opečené brambory a citrón se stali mojí novou oblíbenou přílohou, to vám říkám😊