V obchodě stojí jsou raw tyčinky dost drahé, naštěstí doma si je můžete vyrobit za pár korun.
SuroviNY
Na 10-15 kusů tyčinek:
-
- 300 gramů vypeckovaných datlí
- 120 gramů strouhaného kokosu
- 25 gramů hořkého kakaa
Příprava
Pomůcky: robot nebo silný mixer (používám Vitalblend)
- Datle pokrájejte a vhoďte do mixéru
- Přidejte strouhaný kokos a hořké kakao a rozmixujte do hladké hmoty. Ze začátku můžete používat funkci pulz, aby se mixer tolik nezatěžoval. Možná budete po pár minutách dělat pauzy, aby si mixér odpočinul.
- Těsto vyklopte na plech vyložený pečícím papírem. Válečkem vyválejte na obdelník. Můžete si vzít další pečící papír a položit ho na těsto. Válení přes papír je rychlejší a snadnější a ještě si ušetříte mytí válečku :-).
- Nakrájejte nožem nebo radélkem tyčinky. Vychází to na 10 kusů větších tyčinek nebo 15-20 kusů menších.
- Dejte ztuhnout do lednice.
Skladujte v lednici pro pevnější tyčinky a také prodloužení trvanlivosti. Nebo při pokojové teplotě pro měkčí tyčinky
Trvanlivost: 1 měsíc
TIP: Vytvarujte si i jiné tvary. Můžete vytvořit kuličky nebo vyválejte na tenký plát a vykrajovátkem krájejte tvary. Můžete ozdobit sušeným ovocem…
Mixování:
Pro slabší mixéry datle přes noc namočte a vodu před mixováním slijte. Usnadní tak mixéru práci