Khajoor milk je indické mléko s datlemi a špetkou skořice. Když mi přišla velká krabice datlí ze www.shams.cz, měla jsem co dělat, abych je nesnědla na posezení. Datle miluju a je pro mě těžké je hned všechny nesníst😊. Taky jsem je ale chtěla použít i do nějakého receptu. Z datlí se toho dá udělat tolik – nápoje, pečivo, saláty, datlová pasta, sušenky… Protože jsem sladké, není pak nutné recept sladit anebo stačí použít velmi málo cukru.

Datlové mléko se dá připravit jako osvěžující letní nápoj anebo pro zimní období jako nápoj horký. Vzhledem k tomu, jaké je dnes teplo se přikláním k jeho studené verzi😊. Patřím mezi lidi, kteří vedro úplně dobře nesnáší, a proto se snažím všemi možnými způsoby chladit. Proto mám v létě lednici plnou jogurtů, mrazák plný zmrzliny a nanuků a v ruce neustále nějaké studené pití. Další recepty na osvěžující letní nápoje najdete pod receptem.

Recept na datlové mléko je velice jednoduchý a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

 

Suroviny:

  • 250ml mléka
  • 5 vypeckovaných datlí (25 gramů)
  • Špetka mleté skořice

 

Datle z egyptského obchodu Shams: www.shams.cz:

Postup:

Datle vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky. Poté společně s mlékem a skořicí rozmixujte.

Podávejte ozdobené špetkou skořice.

 

Máte slabší mixér? Raději předem datle namočte. Všechny suroviny dejte do mixéru, ale rozmixujte je až za 10-15 minut. Nebo datle zalijte vroucí vodou a po 5 minutách přeceďte a nakrájejte. Nakrájené datle přidejte k ostatním surovinám a rozmixujte.