Věděli jste, že si z kešu másla můžete udělat mléko? A nejen z kešu másla, ale i z jiných ořechových másel. Je to rychlovka, a navíc si mléka vyrobíte jen kolik potřebujete…třeba jen jednu skleničku.
Složení rostlinných mlék, které nabízí v obchodech je často dost špatné. Buď je tam přidané co tam být nemá, nebo mléko obsahuje plno cukru. Když už konečně najdu nějaké s dobrým složením, je to zase tak drahé, že nemůžu věřit vlastním očím.
Na stránkách najdete spousty receptů na různé rostlinná mléka, tak je můžete střídat. Nemusíte utrácet za jejich náhražky. Takhle alespoň uvidíte, co mléko obsahuje a můžete si ho přizpůsobit svým potřebám😊.
Jak si vyrobit kešu mléko z kešu másla:
- 250 ml vody
- 1-2 lžíce domácího másla z kešu ořechů (RECEPT)
- Na oslazení: 1-2 datle nebo Agáve sirup
TIP: Levné kešu ořechy kupuji na Ochutnej ořech. Kupuji to velké balení a někdy je na něj ještě sleva, takže vyjde ještě levněji. Cenově se to vyplatí oproti kupování malých sáčků v obchodě.
Postup
Do mixéru nalijte 250 ml vody a přidejte 1-2 polévkové lžíce kešu másla. Pro oslazení jsem přidala trochu agáve sirupu. Mixujte 1-2 minuty a mléko je hotové.
Zjistila jsem, že když chci kešu mléko použít na pečení nebo třeba do ovesné kaše, dám na 1 hrnek vody jen 1 lžíci kešu másla. Pokud chci mléko rovnou na pití, dám 2 lžíce, aby mělo výraznější chuť.
Za mě je kešu mléko asi nejvíce podobné mléku kravskému. Je takové smetanové, a to mě na něm strašně baví.
TIP: Kešu mléko si dále můžete dochutit podle libosti. Například přidat kakao, vanilku, skořici…