Ráda zkouším nové druhy kávy. Tentokrát jsem dělala kešu latte. Viděla jsem to někde na internetu a znělo to moc dobře.

Jak to dopadlo?

Myslím, že se to povedlo. Chuťově jemné, a navíc je to bez laktózy, takže ideální pro lidi s alergií a také pro vegany.

 

Káva:

  • 36g mleté kávy
  • 360ml vařící vody (95 stupňů)
  • Pomůcky: Hario V60, papírový filtr

 

Dále:

 

Postup

Filtr vložte dovnitř, navlhčete a nasypte do něj kávu.

Vodu přiveďte k varu a nechte krátce vychladnout. Vodu nalévejte na kávu pomalu, krouživými pohyby.

Poté kávu nalijte do mixéru, přidejte kešu ořechy, sůl a něco na oslazení. Rozmixujte.

Nalijte do hrnku a podávejte.

Poznámka: Kešu je pro lepší stravitelnost i chuť den předem namočit do vody.

 

Co si dát ke kávičce?

Kafe jsem si připravila ke svačině. K tomu jsem si dala datlové bonbony. Kupuji je na www.datlovepokuseni.cz Mým favoritem je malina, ty miluju!