Udělejte si vlastního kakaového lipánka. Tento chutný tvarohový dezert je taková česká klasika a spolu s pribináčkem je častou snídaní nebo svačinou nejen dětí, ale i dospělých. Pro všechny kdo mají tento našlehaný dezert z tvarohu rádi jsem připravila recept na to jak si doma lipánka s kakaem vyrobit.

Suroviny

  • 80g měkkého tvarohu
  • 15g cukru
  • 15g smetany
  • 1 lžička hořkého kakaa (né úplně vrchovatá)

Příprava

  1. Všechny suroviny vyšlehejte metličkou nebo elektrickým šlehačem. Míchejte dokud se cukr nerozpustí a směs bude dokonale hladká a bez hrudek,
  2. Lipánek je hotový a můžete ho ihned sníst. Nejlépe chutná po 8 hodinách v lednici nebo druhý den kdy tvaroh znovu ztuhne.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3-4 dny