Udělejte si vlastního kakaového lipánka. Tento chutný tvarohový dezert je taková česká klasika a spolu s pribináčkem je častou snídaní nebo svačinou nejen dětí, ale i dospělých. Pro všechny kdo mají tento našlehaný dezert z tvarohu rádi jsem připravila recept na to jak si doma lipánka s kakaem vyrobit.
Suroviny
- 80g měkkého tvarohu
- 15g cukru
- 15g smetany
- 1 lžička hořkého kakaa (né úplně vrchovatá)
Příprava
- Všechny suroviny vyšlehejte metličkou nebo elektrickým šlehačem. Míchejte dokud se cukr nerozpustí a směs bude dokonale hladká a bez hrudek,
- Lipánek je hotový a můžete ho ihned sníst. Nejlépe chutná po 8 hodinách v lednici nebo druhý den kdy tvaroh znovu ztuhne.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3-4 dny