Recept na základní dýňové mléko (neochucené) již na těchto stránkách najdete. Teď je ale na čase podívat se i na to jak si mléko udělat ochucené. Dýňové mléko můžete například proměnit v kakaové dýňové mléko. Je mnohem zdravější než čokoládové nápoje a mléka která se prodávají v obchodě. Jen použijte nesolená semínka, protože slané čokoládové mléko by vám asi moc nechutnalo 🙂

Suroviny

  • 1000ml vody
  • 160g dýňových semínek
  • 2 lžíce hořkého kakaa
  • Třtinový cukr nebo jiné sladidlo podle chuti

Příprava

  1. Semínka dýně namočte na minimálně 8 hodin do studené vody a uložte do lednice. Ideální je si takto semínka připravit na noc a ráno mléko vyrobit.
  2. Vodu i se semínky nalijte do mixéru a rozmixujte.
  3. Poté přeceďte cedníkem nebo látkovým sáčkem. Ze semínek vymačkejte co nejvíce mléka třeba pomocí lžíce.
  4. Mléko podle chuti můžete osladit nebo nechat takto neslazené. Dýňové mléko nalijte zpátky do mixéru a spolu s kakaem a pokud chcete i cukrem rozmixujte.
  5. Uložte do čisté láhve a dejte do lednice

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 4 dny