Snídaně je důležitější, než se zdá. S prvním jídlem nastartujete tělo zpátky do plného provozu a také získáte energii na celé dopoledne. Nejčastěji volím snídaně s vysokým obsahem vlákniny, jinak mám brzy hlad. Tentokrát jsem si udělala jogurt s ovesnými vločkami, hruškou a skořicí. Vločky mají dostatek vlákniny, stejně tak i hruška. Jogurt zase obsahuje potřebné bílkoviny. Na oslazení jsem použila javorový sirup, který jsem dostala k narozeninám. Použít můžete i čekankový sirup nebo třtinový cukr.

 

 

Počet porcí: 1 porce nebo 2 poloviční

Doba přípravy: 10 minut

 

Budete potřebovat:

  • 170g bílého jogurtu bez laktózy (prodává například Billa nebo Globus)
  • 40g jemných ovesné vločky
  • 40ml vody
  • 1 hruška
  • Špetka mleté skořice
  • 1 lžička javorového sirupu

 

Hrušku oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Dejte do malého hrnce, zalijte vodou a přidejte i špetku mleté skořice. Pro sladší chuť jsem použila lžičku javorového sirupu. Lze ho ale nahradit i třtinovým cukrem nebo třeba sirupem z agáve. Hrušku přiveďte k varu a vařte na střední teplotu do vypaření vody. Až se voda vypaří odstavte.

Jogurt dejte do poháru nebo misky. Posypte vločkami.

Nakonec přidejte svařenou hrušku. Není nutné, aby byla studená, záleží jen na vás jestli ji necháte vychladnout.

Můžete podávat😊 Dobrou chuť