Máte rádi křupavé ředkvičky, ale druhý den jsou už takové měkké, bez chuti…zkrátka nic moc?
Znám jednu vychytávku, která pomůže.
- Ředkvičky omyjte
- Odřízněte zelené části i kořínky
- Použijte pouze zdravé ředkvičky. Plesnivé či jinak zkažené vyhoďte.
- Dejte je do čisté sklenice, zalijte vodou a uzavřete víčkem.
- Uložte do lednice
Takto naložené ředkvičky vydrží křupavé a jako čerstvé 3-7 dní (záleží v jakém stavu jsou).
Tip: Pro delší trvanlivost i lepší chuť
Každý voda má jinou chuť a může obsahovat různé látky, které ve vodě úplně nechcete mít. Pro jistotu si vodu přefiltruju pomocí filtračních tyčinek z uhlí. Dám je do vody, nechám pár hodin a tuto vodu použiju na zalití ředkviček. Voda bude mít lepší chuť, a hlavně v ní nebudou různé škodlivé látky.
Filtrační uhlí prodává firma Binchio.. Takhle vypadá:
Tip:
Listy ředkviček vyhoďte na kompost.
Jestli jsou svázané gumičkou, dávejte pozor, ať jí nerozříznete nožem. Můžete si ji schovat a použít na něco jiného.