Co si udělat k snídani? Nejsem ten typ, který by snídal stále to samé. Raději si pokaždé udělám něco jiného. Co si ale připravit, když spěcháte? Ideální jsou husté smoothie. Připravíte je během chvilky a můžete si je vzít na cestu.
Já po ránu nestíhám docela často. Snídaně nechci přeskakovat, proto si ji vezmu s sebou. Toto smoothie je z kefíru, jahod a chia semínek. Na oslazení jsem použila čekankový sirup, který jsem si v poslední době dost oblíbila. Je mnohem zdravější než cukr a má vysoký obsah vlákniny.
Co tedy bude na přípravu smoothie potřebovat?
- 250ml kefíru
- 6 jahod
- 1 lžíce chia
- 1 lžička čekankového sirupu
Příprava:
Všechno smíchejte dohromady a rozmixujte.
Poznámka: Nejlépe chutná z jahod v sezóně. V zimě nemají skoro chuť, místo nich raději použijte mražené, které si necháte přes noc povolit.
Skladování a trvanlivost: Smoothie je lepší spotřebovat co nejrychleji, protože postupem času ještě zhoustne.