Jahody jsou moje nejoblíbenější ovoce a proto jsou jahodové nanuky po celé léto připravené v mrazáku. Každý rok se nemohu dočkat jahodové sezóny. V létě často kupujeme nanuky a zmrzliny protože se s nimi vedra zvládají líp. složení nanuků bohužel není moc pozitivní stejně jako obsah ovoce u ovocných nanuků. Pokud nanuky kupujete jen proto, že domácí by byly složité nebo časově náročné mám pro vás dobrou zprávu. Tento recept je hotový za chvilku, je zdravější a plný ovoce. Nemáte formy na nanuky? To vůbec nevadí, použijte kelímky nebo mističky.doporučuji udělat větší množství, protože jak začne teplo budou nanuky mizet závratnou rychlostí.
SurovinY
- 500g jahod
- 60ml vody
- 25g cukru
Příprava
- Vodu s cukrem zahřejte v malém hrnci. Hned jak se cukr rozpustí hrnec odstavte a nechte sirup vychladnout.
- Cukrový sirup a čerstvé jahody zbavené stopek rozmixujte dohladka.
- Jahodovou směs můžete rovnou nalít do forem na nanuky nebo mističek nebo přepasírovat přes sítko a zbavit semínek (pokud vám tam nevadí pasírovaní vynechte).
- Nanuky dejte do mrazáku a nechte 4-6 hodin zmrznout.
Skladování: v mrazáku
Trvanlivost: 6 měsíců
Bolí vás záda? Sedíte dlouho u počítače?
Přečtěte si tuto recenzi na podložku Dvectis, která léčí bolest zad a zlepšuje držení těla:
článek je na: https://www.zijemehomemade.cz/otestovala-jsem-podlozku-dvectis-ktera-ma-vylecit-bolest-zad/