Smoothie bowl je v letním období moje oblíbená snídaně. Kromě toho je to i skvělá náhrada za zmrzlinu, pokud si chcete udržet štíhlou linii😊.
Dnešní recept je na smoothie bowl z jahod. K tomu už budete potřebovat jen podmáslí, erythritol a pár dalších věcí. Na ozdobu jsem použila zase jednu novinku (víte, jak ráda objevuju nové potraviny) – včelí pyl! Ten vám tak skvěle chutná. Je sladký, medový…moc dobrý. A nejen to, je i velice zdravý.
Tak co, dáte si také misku téhle jahodové dobroty? Nebojte, tuhle snídani si můžete vychutnat absolutně bez výčitek😊.
Budete potřebovat:
- 200g mražených jahod
- 50-100ml podmáslí
- 1 lžíce sušeného kokosového mléka goodie
- 2 lžičky erythritolu
- +1 odměrka ovesné vlákniny
Na ozdobu:
piniové oříšky
Včelí pyl (prodává Goodie)
Postup
Mražené jahody dejte společně se sladidlem, sušeným mlékem a podmáslím do mixéru. Začněte 50ml podmáslí, pokud bude třeba ještě přidejte. Já jsem ještě přidala odměrku ovesné vlákniny.
Silnější mixéry by si s mraženými jahodami měly bez problému poradit. Tyčový mixér anebo nějaký slabší asi moc ne. První možnost je použít více podmáslí, abyste mixéru usnadnily mixování. Další pak použít čerstvé jahody a dát směs do mrazáku na 1-2 hodiny, promíchat a podávat. Nebo ji nechat úplně zmrznout a pak ji trochu povolit.
Ozdobte včelím pylem a pinovými oříšky.
Nesníte všechno?
Rozdělte směs do formiček na nanuky a dejte zmrznou. Anebo do menších mističek jako takovou jahodovou dřeň s podmáslím.
Co použít místo podmáslí?
Třeba kokosové mléko (používám light, na mě je to plnotučné opravu moc tučné). Anebo kokosový jogurt, jogurt…