Zdravé a šťavnaté, to jsou slova která přesně vystihují jablečné chipsy. Těchto chipsů můžete sníst kolik jen chcete. Recept je upravený na sušení v troubě. Jablečné chipsy si tak můžete vyrobit i pokud doma sušičku nemáte.

Suroviny

  • 1 jablko
  • špetka mleté skořice

pomůcky: nožík nebo vykrajovátko jádřince.

Příprava

  1. Jablka můžete nechat jak oloupaná tak neoloupaná. Z jablek vykrojte vnitřek se semínky. Já jsem použila tubičku, kterou jadýrka odstraním, ale jablko zůstane celé. Nebo jen překrojte jablko na půl a vnitřek vyřízněte nožem.
  2. Poté jablíčko nakrájejte na tenké plátky.
  3. Plátky jablek rozložte na plech tak aby se nepřekrývaly. Před pečením je ještě posypte špetkou skořice.
  4. Jablka sušte v troubě na 100 stupňů po dobu cca 2 hodin. Záleží na síle jablek takže se po hodince podívejte jak to vypadá. Po usušení mají jablka zůstat ještě šťavnatá nikoliv úplně suchá a drolivá.

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: několik měsíců (musí být dostatečně vysušená)