Arašídové tyčinky jsou vyrobeny ze samých dobrých surovin. Použila jsem arašídové máslo, rozinky, kousky čokolády, ovesné vločky, máslo, mouku a jedlou sodu namísto kypřicího prášku. Výsledkem jsou vynikající tyčinky s chutí arašídů, plné kousků sušeného ovoce a rozteklé čokolády. Pokud chcete tyčinky ještě vylepšit potřete je po upečení arašídovým máslem. Recept je instantní takže stačí když do připravené směsi přidáte pouze dvě suroviny a do 15 minut je už budete vytahovat z trouby. Je to tak rychlé. Takže pokud vás občas honí mlsná určitě si jednu nebo dvě várky připravte do zásoby.
Suroviny
Na 1 velký plech:
- 140g hladké nebo špaldové mouky
- 100g ovesných vloček
- 100g třtinového cukru
- 50-100g rozinek nebo brusinek (volitelné)
- 50g čokoládových peciček nebo kousků (volitelné)
- 1 lžíce chia semínek (volitelné)
- 1 lžička jedlé sody (6 gramů)
Příprava
- Připravte si zavírací sklenici (objem okolo 600ml)
- Postupně do ní nasypte jednotlivé ingredience.
- Uzavřete a uložte do spíže
Trvanlivost: podle trvanlivosti mouky a ovesných vloček.
Použití:
- 1 sklenice instantních arašídových tyčinek
- 130g arašídového másla (1/2 hrnku)
- 60g změklého másla (1/4 hrnku)
- Všechny suroviny smíchejte
- Těsto rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vyválejte. Vždy si přes něj položím druhý pečící papír. Jelikož je těsto drobivější jde to pak snadněji. Těsto vychází přesně na jeden velký plech.
- Pečte v rozehřáté troubě na 175 stupňů 12-15 minut.
- Před sundáním z plechu a krájením počkejte 5-10 minut aby se tyčinky zpevnily a nedrolily.
Dáváte přednost měření v hrnkách?
Měřeno v hrnkách: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek ovesných vloček, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1/4-1/2 hrnku rozinek nebo brusinek, 1/2 hrnku čokoládových peciček nebo kousků, 1 lžička jedlé sody