Horký nebo ledový? Ibiškový čaj chutná skvěle v obou provedeních. V létě si ho můžete udělat ledový a na zimu zase teplý, ať se zahřejete.
Ibiškový čaj jsem si oblíbila. Chutná jako ovocný čaj s citronem, přitom v něm citron není. Ibišek je kyselý sám o sobě, takže do čaje citron přidávat nemusíte. Jarda mi vždycky odmítal pít čaj, pokud nebyl citrón. Tenhle ale vypije, což jsem ráda, protože citróny věčně zapomínám koupit:-D.
Další věc je vysoký obsah vitaminu C, který ibišek bezesporu má. Imunita vám za tento čaj tedy jistě poděkuje
Suroviny:
- 750ml vroucí vody
- 12 sušených květů ibišku (6 gramů)
Sušený ibišek
Ibišek jsem objevila na www.shams.cz
Postup
Ibišek dejte do konvice nebo jiné nádoby a zalijte vroucí vodou.
Nechte 10 minut vylouhovat, sceďte a můžete podávat. Já na čas často zapomenu a nechám v něm ibišek déle. Nic se tedy nestane, když ho necháte louhovat déle. Nanejvýš ho můžete doředit horkou vodou, kdyby byl moc kyselý.
Podle chuti doslaďte – cukrem, medem…
Ledový ibiškový čaj
Stačí nechat ibiškový čaj vychladnout, přidat led, kolečka citrónu nebo limetky anebo citrónovou šťávu. Pro sladší chuť přidávám ještě trochu agáve sirupu.
Je to skvělá letní limonáda plná vitaminu C