Ibiškové laté? Řekla jsem si proč ne😊. Ráda experimentuju a tohle je další novinka. Baví mě dávat dohromady suroviny, které se k sobě běžně nedávají a zkoušet, jestli k sobě pasují. Zjistila jsem, že ibišek se skvěle hodí k mléku, jogurtu, bílé i hořké čokoládě. Třeba kandovaný ibišek v bílé čokoládě je vynikající.
Dnes mám pro vás recept na ibiškové laté. Chutná jako ibiškový čaj, ale s mlékem, a právě to mě na tom baví. Ibišek je skvělým zdrojem vitaminu C a ten, jak všichni víme je dobrý na imunitu. Snažím se, abychom měli s Jardou vitaminu C dostatek a často sahám právě po ibišku.
Chcete ochutnat něco nového? Jděte do toho, tady je recept:
Suroviny
- 120ml studeného mléka
- 60ml vroucí vody
- ¾-1 lžička ibiškového prášku
- 2 lžičky cukru nebo čekankového sirupu
Kde koupit sušený ibišek?
Já ho mám z www.shams.cz. Prodávají i velké balení, což je super, když máte tak velkou spotřebu ibišku jako já:-D.
Ibiškový prášek
Stačí vzít sušený ibišek a rozmixovat ho na prášek. Já používám elektrický mlýnek na kávu. U většího množství – například když si chcete udělat prášek do zásoby se dá použít i silný mixér.
Prášek z ibišku se dá použít na:
Přípravu ibiškového čaje
Jako přírodní barvivo do polev, krémů…
Na přípravu ibiškového laté
Do smoothie
Postup
Ibišek zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut louhovat. Poté přeceďte přes jemné síto.
Studené mléko napěňte pomocí parní trysky.
Mléko nalijte do hrnku a přidejte ibiškový čaj. Oslaďte podle chuti.