Nadýchané dozlatova upečené houstičky na hot dogy. Pokud se chystáte dělat plněné americké hotdogy určitě vyzkoušejte. Rohlík se na jejich přípravu nehodí a když už v obchodě housky na hot dog seženete jsou většinou dost drolivé nebo se při jídle rozpadají. Ještě jste hot dogy nevyzkoušely? Podívejte se na mé stránky na recept na hot dogy s karamelizovanou cibulkou a sýrem. Připravte je na dětskou oslavu, grilování nebo setkání s přáteli a uvidíte, že se po nich jen zapráší.
Suroviny
Na 8 housek:
- 600g hladké mouky
- 250ml teplé vody
- 80ml oleje
- 50g cukru
- 2 sáčky sušeného droždí
- 1 vejce
- 1 lžička Soli
- +1 vejce na potření
Příprava
- Vodu, droždí a lžičku cukru smíchejte a nechte 10 minut odstát
- Smíchat se zbytkem surovin
- Z těsta vytvarujte housky (ovál) a poválejte v mouce.
- Housky nechte 10 minut kynout.
- Vytvořte váleček, ne placku. Pokud nedrží tvar zapracujte do nich trochu mouky
- Potřete vejcem. Pečte najednou (když překynou mohou popraskat, chutnají stejně dobře jen už tak dobře nevypadají)
- Pečte na 190 stupňů dohněda 12-15 minut
Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě (v uzavřeném obalu)
Trvanlivost: 3 dny