Vyrobte si domácí houbové koření pouze z koření a hub. V obchodě směsi koření obsahují hlavně sůl, jídlo je pak přesolené a koření v jídle skoro necítíte. Toto koření sůl neobsahuje, pouze pravé hřiby, koriandr, pepř a kmín. Má opravdu silnou houbovou chuť takže ho přidávejte opatrně. Pokud jste zvyklí na to kupované počítejte s podstatně menším množstvím. Přidat ho můžete do polévky, omáček nebo zeleninových jídel, ale také na steaky.

Suroviny

  • 100g sušených hříbků*
  • 4 lžičky mletého sušeného koriandru (6g)
  • 3 lžičky mletého černého pepře (9g)
  • 1 lžička mletého kmínu (3g)
  • pár plátků sušených hub

*pokud nemáte vlastní houby můžete je koupit v obchodě.

Příprava

  1. Sušené hříbky rozmixujte spolu s kořením na prášek
  2. Když je vše rozmixované přidejte pár plátků sušených hub nakrájené nadrobno. Můžete vynechat, ale osobně je tam přidávám protože mi v polévce nebo omáčce kousky hub chutnají

 

Použití: do polévek, zeleninových jídel na ochucení masa nebo steaků.

 

Skladování: při pokojové teplotě v uzavřené nádobě

Trvanlivost: 1 rok