Vyrobte si domácí houbové koření pouze z koření a hub. V obchodě směsi koření obsahují hlavně sůl, jídlo je pak přesolené a koření v jídle skoro necítíte. Toto koření sůl neobsahuje, pouze pravé hřiby, koriandr, pepř a kmín. Má opravdu silnou houbovou chuť takže ho přidávejte opatrně. Pokud jste zvyklí na to kupované počítejte s podstatně menším množstvím. Přidat ho můžete do polévky, omáček nebo zeleninových jídel, ale také na steaky.
Suroviny
- 100g sušených hříbků*
- 4 lžičky mletého sušeného koriandru (6g)
- 3 lžičky mletého černého pepře (9g)
- 1 lžička mletého kmínu (3g)
- pár plátků sušených hub
*pokud nemáte vlastní houby můžete je koupit v obchodě.
Příprava
- Sušené hříbky rozmixujte spolu s kořením na prášek
- Když je vše rozmixované přidejte pár plátků sušených hub nakrájené nadrobno. Můžete vynechat, ale osobně je tam přidávám protože mi v polévce nebo omáčce kousky hub chutnají
Použití: do polévek, zeleninových jídel na ochucení masa nebo steaků.
Skladování: při pokojové teplotě v uzavřené nádobě
Trvanlivost: 1 rok