Možností, jak si udělat horký drink z karobu je několik. Tohle je takový základní recept, jak si nápoj připravit.
Na přípravu nápoje budete potřebovat mléko – kravské nebo rostlinné (například mandlové či sójové), dále karob, javorový sirup, vanilkový extrakt, skořici a zázvor. Koření je zcela volitelné, klidně použijte jen mléko, karob a něco k oslazení. Já ho tam přidávám protože mě to s ním chutná více a navíc je i zdravé.
Znám hodně lidí, kteří kakao nesmí – spouští jim migrénu, nedělá jim dobře na žaludek a nebo jim zkrátka jen nechutná. Karob je tou nejlepší náhradou, kterou si můžete místo kakaa vybrat, uvidíte sami:-).
Na 1 nápoj budete potřebovat:
- 250ml mléka (kravské/mandlové/sójové)
- 1 lžíce karobu
- 1 lžíce javorového sirup (nebo 2 lžičky třtinového cukru)
- ¼ lžičky vanilkového extraktu
- 1/8 lžičky mleté cejlonské skořice (Slevový kód VERONIKA15 na vše z www.korenikralu.cz )
- Špetka mletého zázvoru
Zlaté příbory jsem vždycky chtěla a konečně jsem je sehnala. Tyhle nádherné příbory jsem objednala na Zalando lounge. Přišly mi tenhle týden, tak jsem je hned musela použít na focení:-).
Postup
Všechny suroviny dejte do misky a metličkou dobře rozmíchejte. Nalijte do malého hrnce a zahřejte. Není třeba nápoj vařit, jen ho zahřejte na takovou teplotu, jaká vám bude příjemná k pití.
Karob
Množství karobu si je třeba upravit podle chuti. Pokud se nemýlím, jsou na výběr 2 druhy karobu – světlý a tmavý. Já jsem před rokem měla asi ten světlý, protože jsem na nápoj dávala 2 lžíce a bylo to vynikající. Teď mám tmavý a 1 lžíce je skoro až moc. Já mám radši výraznější chuť nápoje, zkuste 2 lžičky a uvidíte, jestli ještě přidáte. Po přidání použijte tyčový mixér, ať se karob rozpustí a příště už budete vědět, kolik karobu použít😊.