Před pár lety jsem dostala chuť na horkou čokoládu, doma ale po čokoládě nebylo ani stopy. Tehdy vznikla horká pudingová čokoláda! Přesně takhle u nás doma vzniká nejvíce receptů:-D. Něco není, tak to zkouším obejít a vymyslet, jak to udělat.

Na přípravu pudingové čokolády budete potřebovat jen mléko a čokoládový puding. Pokud chcete čokoládu ještě trochu vylepšit, tak i hořké kakao. Výsledkem je pořádně hustá horká čokoláda a musím říct, že je vynikající! Dříve jsem chodila do kavárny, kde dělali hustou italskou čokoládu. Používali k tomu instantní prášek, který rozmíchali v mléce. Tak přesně takhle ta čokoláda chutnala:-P.

Nedalo mi to a zkoušela jsem i jiné pudingové prášky. Použijte vanilkový puding a máte jednu z nejlepších bílých čokolád, které jsem kdy pila. A úplně nejlepší je, když do ní přidáte pár kostek bílé čokolády a na to dáte kopec šlehačky (brzy bude přesný recept😊).

 

Suroviny:

  • 400ml plnotučného mléka
  • 45g krupicového cukru
  • 15-25g čokoládového pudingu – prášku
  • 2 lžičky hořkého kakaa (lze vynechat)

 

Jaký puding použít?

Tentokrát jsem použila puding hořká čokoláda od Dr. Oetker. Podle mě je asi jedno, jaký puding použijete, protože se liší akorát obsahem kakaa. Vlastně můžete použít i vanilkový puding, stačí přidat hořké kakao.

 

Postup:

Z mléka odlijte třetinu do misky a zbytek nalijte do hrnce. Příprava je vlastně úplně stejná, jako když děláte puding.

Do misky s mlékem přidejte cukr, hořké kakao a pudingový prášek. Metličkou dobře rozmíchejte.

Poznámka: Pro opravdu hustou čokoládu použijte 25 gramů pudingového prášku, pro méně použijte 15 gramů. Nebo přidejte méně a uvidíte, jestli to stačí. Přidat můžete vždycky😊. Pro zahuštění stačí zbylých 5-10 gramů rozmíchat v pár lžicích mléka a vlít do mléka.

Obsah misky vlijte za stálého míchání do vroucího mléka. Vařte po dobu 2 minut (stále míchejte).

 

Čokoládu ihned rozlijte do hrnků a podávejte. Velmi rychle houstne, takže se to hned chce pustit do pití.

Kdyby moc zhoustla, vezměte si lžičku a snězte ji jako horký čokoládový dezert. Příště tedy použijte méně pudingového prášku.

 

Poznámky k receptu:

Hustotu čokolády si můžete upravit přidáním více či méně pudingového prášku. Až budete mít tu správnou konzistenci, nezapomeňte si to zapsat na příště.

Pro čokoládovější chuť rozmíchejte další lžičku hořkého kakaa v lžíci mléka, dobře rozmíchejte a přidejte ke zbytku. Když kakao přidáte rovnou do čokolády, nemuselo by se rozpustit a mohlo by udělat hrudky.

Do čokolády můžete také přidat pár kostek hořké nebo mléčné čokolády.

Máte doma šlehačku ve spreji? To rozhodně není špatný nápad. Šlehačkou nikdy nic nezkazíte😊.

Pro karamelový nádech použijte třtinový cukr.