Včera mi přišla chilli čokoláda od Chilli doktora. Hned mě napadlo, že si z ní udělám horkou čokoládu. Čokoláda s chilli je totiž má oblíbená a teď myslím jak nápoj, tak hořkou čokoládu.
Chilli doctor nabízí hned 2 druhy čokolád – bílou s Habanero papričkami a hořkou s Naga Bhut, ta je pálivější. Použít můžete tu i tu, jak chcete. Brzy se chystám i na bílou chilli čokoládu, jistě bude vynikající.
Takhle čokoláda člověka okamžitě zahřeje. Už vidím, jak přijdu zvenku promrzlá a dám si hrneček čokolády. Počítám, že takhle podobně funguje Máslový ležák z Harryho Pottera:-).
Suroviny:
- 250ml mléka
- 25g hořkého kakaa (4 lžíce)
- 2-4 kostky hořké čokolády s chilli od Chilli doctor (14 gramů)
- 4-6 lžiček třtinového cukru
Hořká čokoláda s chilli od Chilli doctor
Takhle čokoláda potěší každého milovníka chilli jako jsem já. Je v ní totiž chilli. Čokoládu prodává firma Chilli Doctor (web). Na výběr je bílá čokoláda s papričkami Habaňero a hořká čokoláda s papričkami Naga bhut Jolokia.
Příprava
Hořké kakao rozmíchejte metličkou v malé misce s troškou mléka. Když je rozmíchané nalijte ho i se zbytkem mléka do malého rendlíku.
Společně s cukrem přiveďte k varu. Odstavte a přidejte na kousky nakrájenou čokoládu. Pro méně pálivou čokoládu dejte 2 kostky, pro více 4 kostky. Nebo použijte bílou Habanero čokoládu, ta je ještě slabší.
Míchejte do rozpuštění čokolády. Poté čokoládu hned rozlijte do hrnků. Vyjde to na 1 hrnek nebo 2 menší šálky.
Čokoláda je krásně hustá díky kakau. Kakao totiž nápoj pěkně zahustí. Jak čokoláda bude chladnout, začne i houstnout, proto ji vypijte co nejdříve po uvaření:-).
Poznámky:
- Není nutné čokoládu zahušťovat pudingovým práškem nebo kukuřičným škrobem. Kakao ji zahustí samo.
Tipy na další vynikající horké čokolády: