Pokud tento blog sledujete pravidelně, jistě jste zaznamenali, že je tento měsíc u nás doma ve znamení horkých čokolád. Každý den zkouším nový recept na horkou čokoládu a výjimkou není ani dnešek.
Postupně tak pro vás budu mít plno zajímavých receptů na tento lahodný nápoj. Většina lidí si pod pojmem horká čokoláda představí jen mléko s čokoládou, ale těch receptů je přitom mnohem víc. Existuje bílá čokoláda, hořká s pomerančem, matcha, ostružinová, se slaným karamelem…je jich tolik a já jsem si dala předčasné předsevzetí, že je chci všechny ochutnat. Třeba mi to bude trvat několik let, to je dost pravděpodobné, ale mě je to jedno😊.
Přidáte se ke mně?
Dneska mám pro vás recept na bílou čokoládu. Vynikající, krémovou a se šlehačkou. Je hustá tak akorát. Bílou čokoládu je vždy třeba alespoň trochu zahustit, protože tekutá jako mléko prostě nechutná tak dobře. Stačí přidat vanilkový puding a je to hned něco jiného😊.
Než se přesuneme k receptu, přidám vám sem odkazy na horké čokolády, které jsem už dávala na stránky:
Horká čokoláda s čajem Earl grey
Suroviny na 1 horkou čokoládu:
- 200ml plnotučného mléka
- 50ml smetany ke šlehání
- 30-50g bílé čokolády (podle chuti)
- 2 lžičky vanilkového pudingu (10 gramů)
- 1 vanilkový cukr
- Šlehačka ve spreji*
*používám šlehačku ve spreji, dobrá je i smetana ke šlehání, ale přijde mi, že je s ní čokoláda už moc sytá. Pokud použijete smetanu ke šlehání, stačí malý kopeček😊.
Postup:
Mléko a smetanu nalijte do malého rendlíku.
Trochu mléka si odlijte do malé misky, přidejte vanilkový puding a promíchejte.
Mléko se smetanou přiveďte k varu a vlijte za stálého míchání zbytek s pudingem. Přidejte také vanilkový cukr Směs začne okamžitě houstnout. Vařte po dobu 2 minut, stále míchejte, ať se čokoláda nepřipálí. Po přidání škrobu už můžete teplotu ztlumit.
Odstavte a přidejte na kousky nalámanou bílou čokoládu. Začněte 30 gramy, ochutnejte a pokud chcete, přidejte ještě 20 gramů. Míchejte do rozpuštění čokolády.
Čokoládu přelijte do hrnku, ozdobte šlehačkou a podávejte.