Halloween slavím ráda. Je to totiž skvělá příležitost, jak se vyřádit😊.
Dezert, který vidíte na fotce je ve skutečnosti chia puding, ale já jsem ho nazvala žabí vajíčka, protože to tak docela vypadá. Nenechte se oklamat vzhledem, chutná moc dobře😊.
Matcha vrstva:
- 125ml plnotučného mléka
- 22g chia semínek
- 1 lžička cukru
- Kousek vanilky
Bílá vrstva:
- 125ml plnotučného mléka
- 22g chia semínek
- 1 lžička cukru
- 1 sáček Matcha tea premium (pravý japonský originál)
- Kousek vanilky
Na ozdobu
- Vychlazená smetana (na vaření apod, ta ke šlehání se na to nehodí)
Postup
Do první misky dejte mléko, chia semínka, cukr a z kousku vanilkového lusku nožem vyškrábněte trochu semínek. Promíchejte.
Do druhé misky dejte mléko, chia, cukr, vanilku a matcha tea. Metličkou dobře promíchejte.
Obě misky dejte na 3 hodiny do lednice. Opět promíchejte.
Do průhledné sklenice dávejte střídavě chia puding z obou misek. Zakončete matcha pudingem (kvůli pěně, na bílé by splynula).
Do šejkru dejte vychlazenou smetanu, asi 50 ml a dobře protřepejte. Použila jsem šejkr od Matcha tea – má v sobě takovou mřížku a díky tomu během pár sekund vznikne hustá pěna. Pokud takový šejkr nemáte, použijte přístroj na tvorbu studené mléčné pěny nebo cokoliv jiného.
Pěnu nalijte na puding a ihned podávejte (pěna dlouho nevydrží, proto jí dávejte na puding až těsně před jídlem)
Nápad:
Kdybyste někde sehnaly gumové žáby, bylo by super je použít na ozdobu😊.