Taky se tak těšíte na Halloween? Já ráda slavím všechny svátky hlavně proto, že to beru jako záminku k tomu jak se vyřádit u plotny😊 Dneska potěším hlavně pejsky, něco sem si pro ně totiž připravila.

Je to recept na domácí Halloweenské pamlsky. Našim 2 pejskům peču i vánoční cukroví, tak sem si řekla ať mají něco dobrého na zub i na Halloween. Hlavně pro Sazi, je to velká kníračka která má pořád hlad. Je to ten typ psa, který by snědl svoje žrádlo i s miskou😊. Musíme jí brzdit, jinak by jedla do prasknutí. Ještě že na dvorku pořád někoho prohání, díky tomu má krásnou postavu. Jednou je to cyklista, jindy zase pošťák…běhá po celém dvorku tisíce koleček a štěká a štěká. Tím nás varuje, že někdo jde. Lepší než alarm😊

Pamlsky jsou z celozrnné mouky, dýně a arašídového másla. Arašídové máslo to pejsci můžou. Uvidíte, že se po těchto mlskách budou olizovat ještě hodně dlouho.

 

Budete potřebovat:

  • 140g celozrnné žitné mouky
  • 80g pyré z dýně hokaido (recept dole)
  • 1 vejce vel. M
  • 45g arašídového másla*

Používám domácí neslazené máslo. U kupovaného si dávejte pozor na umělá sladidla. Některá sladila jsou pro psi velmi nebezpečná. Ideální je 100% arašídové máslo.

 

Dýňové pyré

  • 1 dýně hokaido

Dýni rozpulte a vydlabejte z ní semínka. Připravte si plech vyložený pečícím papírem a dýni na ni položte. Půlky dejte tak aby byla slupka nahoru (=rovná strana se bude dotýkat pečícího papíru).

Pečte na 175 stupňů dokud nezměkne cca 50 minut. Až špejle projede celou dýní bez problému je dýně upečená.

Vyndejte a po vychladnutí vydlabejte pomocí lžíce rovnou do mixéru. Rozmixujte na hladkou kaši.

Zbytek pyré použijte do jiných receptů nebo zamrazte. Lze použít na sušenky, kaši, koláč…  V kategorii Halloweenské recepty najdete dýňové sušenky, brownies a laté, vše z dýňového pyré.

Takto bude pyré vypadat:

Pamlsky:

Z dýňového pyré odeberte potřebné množství. Přidejte zbytek surovin a vypracujte těsto. Pokud je to nutné přidejte trochu vody.

Těsto vyválejte na moukou posypané ploše. Vykrojte různé tvary a dejte je na plech vyložený pečícím papírem (pokud to jde použijte papír na kterém jste pekli dýni). Tvary můžete i vyválet. Síla pamlsků není daná. Pro měkké pamlsky zvolte vyšší těsto, pro křupavé spíše nižší.

 

Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů 15-20 minut (záleží na velikosti tvarů). Pamlsky můžete upéct doměkka nebo dokud nebudou křupavé. Podle toho co váš pejsek preferuje😊

Po vychladnutí uložte do uzavíratelné nádoby

 

Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě

Trvanlivost: 3 dny – myslím že by vydržely i déle, ale raději bych to neriskovala. Zbytek můžete uložit do mrazáku a  brát si podle potřeby.