Haloweenské čokoládové muffiny, které budou ozdobou každé Halloweenské párty. Najdete v nich kousky třech druhů čokolády. To jsou tři různé chutě v jednom kousnutí – hořká, mléčná a smetanová. Jsou nadýchané, čokoládové, do toho ještě ty kousky křupavé čokolády a aby toho nebylo málo, ještě ozdobené pavučinou z bílé čokolády. Prostě dokonalé!

 

Na 8 muffinů:

  • 140g hladké mouky
  • 130ml kysaného podmáslí
  • 125g cukru
  • 35g hořkého kakaa
  • 30g hořké čokolády
  • 30g mléčné čokolády
  • 30g bílé čokolády
  • 1 vejce
  • 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička instantní kávy
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli

Čokoládová pavučina:

50g bílé čokolády nebo bílé polevy

Pomůcky: muffinová nebo kovová forma, také můžete použít papírové košíčky na muffiny nebo silikonové muffinové košíčky.

 

  1. Máslo dejte rozpustit a než vychladne začněte připravovat těsto.
  2. Mouku smíchejte s cukrem, práškem do pečiva, kávou, jedlou sodou a solí.
  3. Do mísy k suchým surovinám nyní můžete přidat zbytek surovin: vajíčko, máslo a podmáslí. Dobře promíchejte
  4. Čokoládu (všechny tři druhy) pokrájejte na malé kousky a přidejte do těsta.
  5. Těsto rozdělte do muffinových formiček nebo papírových košíčků. Naplňte je do ¾, to je tak akorát, aby těsto mělo dostatek místa až v troubě vyběhne. Silikonovou formu nevymazávejte. Kovové vymažte máslem a vysypte moukou.
  6. Pečte v předehřáté troubě na středním roštu na 220 stupňů 3 minuty. Poté teplotu snižte na 180 stupňů a pečte 12-17 minut. Díky vysoké teplotě na začátku těsto pěkně vyběhne. Otestujte špejlí: pokud bude čistá jsou upečené.
  7. Muffiny nechte vychladnout.
  8. Připravte si pečící papír a rovnou podložku. Bílou čokoládu nalámejte a dejte rozpustit do vodní lázně. Nebo použijte mikrovlnku. Stačit by mělo 2×15 sekund, o pauze čokoládu promíchejte. Raději používám vodní lázeň. Bílá čokoláda se totiž snadno srazí. Rozpuštěnou čokoládu přelijte do zdobícího sáčku nebo tužky. Sáčku ustřihněte rok, stačí menší dírka. Pomocí sáčku nakreslete na pečící papír 8 pavučin. Poté papír přeneste do lednice a dejte ztuhnout. Čokoláda bude oproti polevě trochu měkčí. Pokud chcete mít muffiny několik hodin na stole, použijte raději polevu. Na druhou stranu má čokoláda jednu výhodu. Když povolí, krásně se rozlije přes muffin a vypadá to moc hezky.
  9. Na každý muffin položte jednu pavučinu. Nyní můžete podávat.

 

 

Muffiny můžete ozdobit čokoládovou polevou, šlehačkou, posypat kakaem nebo moučkovým cukrem