Half and half nebo také Half cream se prodává ve Velké Británii. Pod tímto názvem se skrývá mix plnotučného mléka a smetany, v poměru 1:1, tedy půl mléka a půl smetany (Half and half)

Protože se u nás nedá sehnat (možná ano, ale určitě ne všude), vyrobila jsem si ho sama. Stačí smíchat plnotučné mléko a smetanu ke šlehání ve správném poměru a domácí Half and half je hotové. Bude se vám hodit do mnoha receptů a nejen těch anglických.

Half and half můžete použít například do kávy espresso breve (recept)

Suroviny

  • 1 díl smetany ke šlehání
  • 1 díl plnotučného mléka

Například: 250ml smetany ke šlehání a 250ml plnotučného mléka.

 

Postup:

Smetanu i mléko dejte do misky a promíchejte metličkou.

 

Použití:

Half and half je hustější než mléko. Nejde vyšlehat jako šlehačka. Dá se použít jako smetana do kávy, na vaření i pečení. Má jemnou máslovou chuť. Zkrátka něco mezi šlehačkou a smetanou.

Do koktejlů, náplní, omáček, ale i do kávy😊.