Half and half nebo také Half cream se prodává ve Velké Británii. Pod tímto názvem se skrývá mix plnotučného mléka a smetany, v poměru 1:1, tedy půl mléka a půl smetany (Half and half)
Protože se u nás nedá sehnat (možná ano, ale určitě ne všude), vyrobila jsem si ho sama. Stačí smíchat plnotučné mléko a smetanu ke šlehání ve správném poměru a domácí Half and half je hotové. Bude se vám hodit do mnoha receptů a nejen těch anglických.
Half and half můžete použít například do kávy espresso breve (recept)
Suroviny
- 1 díl smetany ke šlehání
- 1 díl plnotučného mléka
Například: 250ml smetany ke šlehání a 250ml plnotučného mléka.
Postup:
Smetanu i mléko dejte do misky a promíchejte metličkou.
Použití:
Half and half je hustější než mléko. Nejde vyšlehat jako šlehačka. Dá se použít jako smetana do kávy, na vaření i pečení. Má jemnou máslovou chuť. Zkrátka něco mezi šlehačkou a smetanou.
Do koktejlů, náplní, omáček, ale i do kávy😊.