Zítra bude Halloween tak ještě na poslední chvíli pár nových receptů. Mezi nimi je i hadí bageta. Je to opravdu pořádný kus bagety. Tento had váží před 800 gramů! Bagetu můžete nechat při večeři na stole a každý si může odkrojit kolik pečiva potřebujte.
Suroviny
- 460g hladké mouky
- 320ml teplé vody
- 2 sáčky sušeného droždí
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička soli
- Olivy na oči
- Plátek papriky nebo slupka z okurky na jazyk
Příprava
- Z teplé vody, sušeného droždí a cukru nechte pro promíchání vzejít kvásek. Stačí 10 minut.
- Přidejte mouku a sůl. Těsto dobře propracujte.
- Připravte si pečící papír o velikost velkého plechu. Nasypte na něj hladkou mouku a do ní vyklepněte těsto.
- Z těsta udělejte bochánek a vyválejte z něj hada dlouhého jako je sám plech. Pokud bude zakroucený udělejte ho ještě o něco delšího.
- Hlavu nechte větší, než je zbytek těsta a ocásek zase udělejte tenký. Hlavu jsem ještě trochu dotvarovala, aby had vypadal reálněji. Počítejte s tím, že bageta dost vykyne, takže pokud jste udělaly zvlněného hada nechte tam dostatek místa (nebo to po vykynutí můžete opravit).
- Bagetu nechte 30 minut kynout.
- Po vykynutí vložte do předehřáté trouby na 210 stupňů a pečte 15-20 minut dozlatova.
- Po upečení můžete hadovi připevnit oči z nakrájených koleček oliv a tam kde je pusa jazyk vyřezaný z papriky (místo nařízněte a jazyk vsuňte dovnitř)