Kombinace kukuřice s miso máslem, limetkou a chilli je naprosto dokonalá. Samotná kukuřice s máslem a solí je vynikající, ale tohle…to se slovy nedá ani popsat. Moje chuťové pohárky to vystřelilo na měsíc nebo možná ještě někam dál:-D.
Budete potřebovat:
- 1 klas kukuřice
- 1 lžíce másla pokojové teploty
- 1 a ½ lžičky cizrnové miso od SUNFOOD VM s.r.o.
- Pažitka
- Chilli vločky
- Limeta
Postup
Kukuřici očistěte od listů a vláken. Dejte jí na gril a opékejte ze všech stran 10-12 minut. Pokud nemáte možnost grilovat, můžete jí buď opéct na pánvi anebo jen 15-20 minut povařit v osolené vodě.
Miso máslo připravíte smícháním másla pokojové teploty s miso pastou. Dobře promíchejte.
Horkou kukuřici dejte na talířek, potřete miso máslem, posypte nakrájenou pažitkou, chilli vločkami a pokapejte limetou (za mě čím více limety, tím lépe😊).
Poznámka: Kdo nemá rád chilli, stačí ho vynechat😊
Dobrou chuť