V Icelandu jsem sehnala velký pytel mražených fazolových lusků. Nějak mě nenapadalo, co z nich udělat, a tak jsem se porozhlédla po internetu. Zaujal mě recepty na fazolky na asijský způsob.

Nakonec jsem se receptu moc nedržela, spíš jsem se jím jen inspirovala. Ono je těžké se držet receptu, když na to doma nemáte suroviny:-D. Hlavně, že jsem konečně věděla, co z nich udělám.

 

Na přípravu fazolek budete potřebovat mražené fazolové lusky, sůl, pepř, olej, česnek a sójovou omáčku a k tomu max. 10 minu vašeho času. Tyto fazolky jsou ideální jako příloha. Použila jsem je ke kuřecímu masu s bambusem a nudlemi. Možná bych příště mohla namísto nudlí použít jen tyhle fazolky. Nebo se dají jíst samostatně jako takový teplý fazolový salát.

 

Suroviny:

  • 500g mražených fazolových lusků
  • 2 lžíce sladké sójové omáčky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kuliček černého pepře
  • 1 velký stroužek česneku nebo 2 menší
  • Sezam na posypání

 

Kampotský pepř

Chtěla jsem dodat fazolkám říz, proto jsem použila černý Kampotský pepř. Namlela jsem ho na větší kousky, aby byl ve fazolkách cítit. Použít samozřejmě můžete jakýkoliv pepř – černý anebo třeba hned mix různých barev.

 

Postup:

Fazolky zalijte vodou a od bodu varu vařte 4 minuty. Dejte do síta a nechte okapat.

V pánvi (ideálně woku) rozpalte olej. Nasypte do něj fazolky, přidejte nadrobno pokrájený česnek a sójovou omáčku. Krátce orestuje, stačí 3 minuty.

Před podáváním fazolky posypte sezamem, který jim dodá zajímavou chuť.