Hledáte rychlou večeři? Tak to udělejte fazole s vejcem. Za 5 minut máte hotovo a můžete jíst. Na přípravu této večeře budete potřebovat jen plechovku fazolí v rajčatové omáčce, vejce a cibuli.

Podávejte s chlebem nebo jiným pečivem. Kdybyste si chtěli upéct domácí chléb, mrkněte se na konec stránky, kde najdete recepty na domácí pečivo.

 

 

Suroviny:

  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • ½-1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička oleje
  • špetka černého pepře
  • Volitelně: špetka mletého chilli (použila jsem sušené jalapeňo)

 

 

Cibuli nakrájejte na kostičky.

Protože nerada krájím cibuli, pořídila jsem si tento sekáček od Tescomy. Stačí párkrát zatáhnout a cibule je krásně nakrájená (je to ruční sekáček). 

 

V pánvi nebo malém hrnci zahřejte olej a poté na něm cibuli opečte.

Přidejte fazole a přiveďte k varu. Za stálého míchání vmíchejte rozšlehané vajíčko. Fazole se tak zahustí. Osolte, opepřete a oslaďte podle chuti. Ještě krátce povařte (max. 5 minut) a můžete podávat.